Artikelen 141 - 150 van 833 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
mijn kijk op
Cannabinoïden werken genezend bij kanker en pijnstillend bij een groot aantal ziekten. Ze hebben geen bijwerkingen, tenminste als je er niet te veel van gebruikt. In Nederland verkoopt de stichting Me…
Natuurgeneeswijze, 24-04-2014
De chaga paddenstoel behoort tot de paddenstoelsoorten die over het hoogste aantal antioxidanten beschikt. Hiermee is het een uitstekende bestrijder van vrije radicalen. Chaga groeit vooral in Rusland…
Natuurgeneeswijze, 27-03-2014
Champignons zijn een heerlijke groente en puilen uit van de voedingswaarde. Er zit zelfs B12 in champignons, een vitamine waarvan tot voor kort alleen gedacht werd dat het in dierlijke producten en ze…
Gezonde voeding, 08-08-2012
Chanca piedra, of misschien liever ´steenbreker´, is een superkruid dat nanobacteriën bestrijdt en calcificatieprocessen een halt toeroept. Chanca piedra is een geneeskruid dat met name in de tropen g…
Natuurgeneeswijze, 27-03-2014
Cherimoya is een nieuwkomer in Nederland en België. Het is een tropische vrucht die van oorsprong alleen in Colombia en andere landen van Zuid-Amerika zoals Peru. Ecuador en Bolivia groeit. Tegenwoord…
Gezonde voeding, 05-02-2014
Chiazaad zijn kleine zaadjes die anno 2014 nog maar relatief kort in de schappen van winkels liggen. Een pak of zak van dit product ligt in elke biologische winkel, waar in vergelijking met een doorsn…
Gezonde voeding, 05-02-2014
Chinees vingerhoedskruid is een laag groeiend plantje met roodpaarse bloemen dat van nature voorkomt in China, Japan en Korea. Chinees vingerhoedskruid behoort tot de 50 meest gebruikte kruiden in de…
Natuurgeneeswijze, 14-12-2013
Dong quai is één van de meest gebruikte kruiden in de Chinese geneeskunde. De Chinese engelwortel is een variant van de grote engelwortel die in Europa voorkomt. Net als in Europa is de engelwortel in…
Aandoeningen, 04-01-2013
Jujube is een boom die van oorsprong in China groeit en 10 tot 15 meter hoog wordt. In droge omstandigheden verliest hij zijn blad maar als er genoeg water voorradig blijft deze boom het hele jaar gro…
Natuurgeneeswijze, 14-12-2013
Een Chinese kool is een hele grote kool die je eigenlijk niet moet koken. Je kunt het op dezelfde manier eten als sla. Het is ook lekker om hem te roerbakken. De Chinese kool laat zich als rauw slabla…
Gezonde voeding, 08-08-2012