Artikelen 221 - 230 van 833 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
Geitenmelk is nog niet zo'n gek idee. Tegenwoordig blijkt uit onderzoek dat geitenmelk een stuk gezonder is dan koeienmelk. Geitenmelk drinken zorgt ervoor dat mineralen beter worden opgenomen dan koe…
Gezonde voeding, 22-05-2015
De vruchten van Gelderse roos kun je koken. Daarna zijn ze eetbaar; ze worden in balkanlanden traditioneel verwerkt tot vruchtenmousse. Gelderse roos is inheems in Europa behalve in het warme zuiden.…
Natuurgeneeswijze, 04-04-2013
Gele Gentiaan is te bitter om te eten. Het is een zeer gezond en veelzijdig geneeskruid. In de Middeleeuwen werd er van alles en nog wat mee genezen. Tegenwoordig wordt het in de fytotherapie aangewen…
Natuurgeneeswijze, 15-01-2013
Gele kornoelje is een boom die twee tot zes meter hoog wordt. Hij komt vooral voor in Midden- en Zuid-Europa. Het is een boom waarvan de bloemen verschijnen als de takken nog kaal zijn. Dat geeft hem…
Natuurgeneeswijze, 24-08-2014
Gember is een wortelgewas met een lichtgele kleur. Het smaakt enigszins scherp en pittig. Gemberwortel is een prima ingrediënt om exotische groenteschotels mee te verrijken. Boven de grond komt er een…
Gezonde voeding, 09-08-2012
Bij gerst denken sommigen alleen aan bier maar dit ingrediënt kan ook goed in oergezond brood en muesli zitten. Gerst is een grassoort die het meest wordt verbouwd in Europa. Graszaden kun je in princ…
Gezonde voeding, 05-11-2012
Citroenverbena komt oorspronkelijk uit Chili en wordt thans als keukenkruid wereldwijd gebruikt. De blaadjes kenmerken zich door hun citroengeur. Ook kun je er thee van drinken. De citroenverbena staa…
Gezonde voeding, 20-09-2013
Gevlekt longkruid is niet alleen een mooie plant om te zien maar het heeft bovendien een geneeskrachtige werking. Je kunt het eten als groente en je kunt er thee van zetten. Longkruid is al eeuwenlang…
Gezonde voeding, 30-12-2012
Deze plant is een veel gewilde sierplant. Hij groeit goed als zijn standplaats volledig beschaduwd is. Aronskelk is een vaste plant en bloeit vanaf april tot en met mei. Hij kan 60 centimeter hoog wor…
Natuurgeneeswijze, 03-09-2014
De zaden van de agrimonie zijn eetbaar. Er kan meel van worden gemaakt. Dat gebeurt niet erg vaak maar in tijden van schaarste kan het een uitkomst bieden. In Scandinavische landen gebruikt men agrimo…
Alternatief, 01-01-2013