Artikelen 281 - 290 van 833 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
Hennepolie heeft een ideale verdeling in essentiële vetzuren: ongeveer twee delen basis omega 6 op één deel basis omega 3. Dat is volgens Brian Peskin de ideale verhouding om binnen te krijgen. Brian…
Gezonde voeding, 23-07-2013
De Boeddhisten in India eten tijdens het vasten een wietzaadje per dag. Hennepzaad wordt al eeuwenlang als zeer gezond beschouwd zodat als je vast je toch voldoende voedingstoffen in de vorm van fyton…
Gezonde voeding, 07-11-2012
Het herderstasje is een plant met eetbare blaadjes, bloemetjes, zaden en wortel. Dit plantje zie je veel in Nederland maar je zult je waarschijnlijk nooit hebben afgevraagd hoe het heet. Het is vroege…
Natuurgeneeswijze, 06-01-2013
Herfsttijloos heeft een lichtroze bloem aan een lange buisvormige steel zonder bladeren. Het is een siergewas in de tuin. Hij lijkt op een krokus en is net als deze plant een bolgewas. Herfsttijloos v…
Natuurgeneeswijze, 04-10-2013
Van het driekleurig viooltje kun je thee drinken maar je moet er niet teveel van drinken want dan krijg je braakneigingen. Anderhalve gram is genoeg voor een glas thee en drink daar maximaal een liter…
Natuurgeneeswijze, 04-04-2013
mijn kijk op
Er zijn 40 soorten natuurlijke zeoliet en in 2012 waren er 206 kunstmatige zeolietsoorten. Zeoliet wordt onder andere in de aardgas, olie en nucleaire induistrie gebruikt om molecuulstructuren te vera…
Natuurgeneeswijze, 10-06-2014
Ho shou wu is een kruidachtige klimplant die vier meter hoog kan worden. Hij is inheems in Vietnam, China en Japan. Zijn bladeren zijn drie tot zeven centimeter lang. De wortel wordt gebruikt om zijn…
Natuurgeneeswijze, 02-05-2014
mijn kijk op
Kaas is een zuivelproduct met geneeskracht! Je zult misschien er nooit bij stil hebben gestaan dat de overlekkere plak kaas op brood helende eigenschappen heeft. Kaas wordt uiteraard gemaakt van melk…
Gezonde voeding, 23-07-2012
Honing is misschien wel de gezondste zoetmaker die we kennen. Het is veel gezonder dan suiker. Je kunt honing gebruiken om vrijwel elk gerecht mee te zoeten. Nadeel van honing is dat als het te warm w…
Gezonde voeding, 15-09-2012
De Romeinen aten de jonge hopspruiten als asperges; het is een ware delicatesse. Daarnaast rookten oude Grieken en Romeinen de hopbellen om in een roes te komen. Hop is een bedwelmend middel, een drug…
Natuurgeneeswijze, 20-01-2013