Tom008 » Specials » Adhd en voedsel

Westers voedsel, de belangrijkste oorzaak van ADHD

ADHD wordt in de media afgeschilderd als een ziekte waarvan de oorzaak onbekend is. Dat blijkt niet te kloppen. De oorzaak van ADHD is heel goed bekend als je de wetenschappelijke bronnen erop na leest. De genereerde voeding die we in het westen plegen te eten is de oorzaak. Maar de reguliere media, overheid en bedrijfspropaganda instanties zoals het Voedingscentrum willen daar nog niet aan de wetenschappelijke inzichten conformeren. Vooral de psychologen en farmaceutische industrie is gebaat bij het uit beeld laten van de oorzaak van ADHD.

De psychologen logen jarenlang

Psychologen kunnen dure rekeningen sturen als ze een kind op bezoek hebben dat leidt aan ADHD. Het is om economische redenen niet in het belang van de psycholoog om een kind te genezen of beter gezegd: de oorzaak van ADHD te ontnemen. De belangrijkste oorzaak zit in voeding. Westerse voeding is dermate gedegenereerd dat je er vele ziekten van krijgt; we nomen dit welvaartsziekten. ADHD is één van die welvaartsziekten, net als kanker, diabetes, hart- en vaatziekten, alzheimer, obesitas en Parkinson. Ja, je leest het heel goed: volgens wetenschappelijk onderzoek worden al deze ziekten veroorzaakt door de westerse levensstijl.

Kleurrijke verpakking, inferieur voedsel

Het voedsel dat in kleurrijke verpakking in de supermarkten onze aandacht staat te lonken is van inferieure kwaliteit als het gaat om de voedingswaarde. Zelfs groente en fruit bevatten lang zo veel voedingsstoffen niet meer als begin 20e eeuw. De bodemverarming, milieuvervuiling en het lange transport van het land naar de klant hebben daarvoor gezorgd. Voeding in potjes is altijd ongezond. Blikwaar dient helemaal vermeden te worden. Zwangere vrouwen die veel blikvoer eten vergroten hierdoor zelfs de kans op ADHD bij hun kind. Het zijn allemaal wetenschappelijke resultaten die de krant, televisie en radio niet halen. Het lijkt erop dat we een blinde vlek willen creëren voor de ziekmakende nadelen van het westerse leven; alsof we niet in willen zien dat de westerse levensstijl voor sterke verergering van gezondheidsproblemen zorgt.