Tom008 » Specials » Elektrische auto

De Elektrische auto is terug van weg geweest

De elektrische auto is de voorloper van de benzine-auto. Wagens die op benzine rijden worden binnen 15 jaar een curiositeit. De elektrische auto is aan een weergaloze come-back bezig en zal het benzineslurpende en luid knorrende beest waarmee we ons nu plegen te verplaatsen binnenkort van de openbare weg drukken.

Knorren

Bordewijk, één van Neerlands meest gevierde schrijvers schreef in het verhaal ´Knorrende Beesten´ spottend over benzine-auto´s. Ze hadden veel onderhoud nodig en maakten lawaai. Langzaam beginnen we nu ons te realiseren dat ze ook milieu-onvriendelijk zijn. Maar dat is niet de reden dat ze binnen 15 tot 20 jaar een zeldzaamheid worden. De reden daarvan is de olieprijs die tot astronomische hoogten zal stijgen. Benzine zal te duur worden om te gebruiken als brandstof.

Betaalbaar

Maar dat gaat geen enkel probleem vormen. De oplossing voor het aanstaande olietekort is er al; de elektrische auto. Door grote technologische vooruitgang op het gebied van energieopslag in accu´s is het aantrekkelijk geworden voor autofabrikanten om hun modellen van elektrische motoren te voorzien. Dit en volgend jaar komen de eerste betaalbare elektrische auto´s op de markt. Op dit moment is elektrisch rijden alleen weg gelegd voor mensen met een bovengemiddelde koopkracht die van luxe sportauto´s houden.

Geschiedenis

In deze special lees je alles over de geschiedenis van elektrisch rijden en de huidige, actuele ontwikkeling op dit gebied. Aan bod komen onder andere: Het ontstaan van de elektrische auto eind 19e eeuw, de teloorgang eind jaren 30 van de 20e eeuw, het om zeep brengen van de herintroductie in de jaren 90 en de definitieve terugkeer van de schone en zoemende vierwieler.

Hoe werkt een elektrische auto?

Een elektrische auto is een relatief simpel concept. Er zit geen versnellingsbak in dus dat spaart een hoop onderhoud. Ook hoeft er geen dure smeerolie in worden gegoten. Hij blijft dus lekker schoon.…

Uitvinder van de windmobile James L. Amick

Wil jij ook zonder motor snelheidsovertredingen begaan op de snelweg? Het kan met de windmobile. Deze uitvinding waarop James Amick in 1976 patent kreeg is helaas nooit tot commerciële ontwikkeling ge…
Gepubliceerd door Tom008 op 17-05-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.