Tom008 » Specials » Zuivel

Is zuivel onzuiver?

Is zuivel onzuiver? Onder zuivelproducten vallen melkproducten en eieren. De meeste zuivelproducten zijn prima eetbaar in het algemeen, maar toch is het goed om er niet te veel van te nemen. Er zit namelijk casomorfinen in melk. Morfinen? Ja! Morfinen. Melk, kaas en room zijn in principe verslavend om te eten. Nu zou je zeggen: dit is een gezonde verslaving maar dat is niet altijd het geval.

Inhoud:


Verstoorde darmflora

Wanneer je last hebt van verhoogde doorlaatbaarheid van de darmen, kun je allergische reacties van sommige categorieën producten oplopen zoals zuivel, vlees, nachtschadegroenten en tarweproducten. Deze verhoogde doorlaatbaarheid of permeabiliteit wordt vrijwel altijd veroorzaakt door een verstoorde darmflora. Mensen met veen verstoorde darmflora kunnen ervoor kiezen om tijdelijk geen zuivel tot zich te nemen. Dat wordt het eliminatiedieet genoemd. Dit dieet is ervoor bedoeld om na te gaan of je allergisch bent voor zuivel. Wanneer na vier weken zuivelloos leven je geen allergische reacties vertoond, kan het goed zijn dat je een zuivelallergie hebt. Vervolgens kun je één voor één zuivelproducten aan je dieet toevoegen. Wanneer je daarna direct een allergische reactie hebt, weet je voor welk zuivelproduct je een allergie hebt. Soms is het zo dat als je zes maanden lang geen zuivelproduct eet, de allergische reacties sterk verminderd zijn of verdwenen zijn na het nuttigen van zuivel. In dat geval heeft de darmflora zich hersteld. Toch is het dan nog steeds zo om je te beperken met zuivel

Melk, niet goed voor elk

Zuivel drinken is niet voor ieder mens even goed. Veel mensen van het negroïde ras of Chinese ras kunnen niet tegen melk drinken. De westerse, blanke mens is er inmiddels aan gewend. Het is logisch te veronderstellen dat het drinken van melk in de afgelopen tientallen generaties tot een DNA-verandering heeft geleid waardoor het blanke ras minder vatbaar is voor de slechte stoffen in melk. Voedsel en drank heeft namelijk een invloed op de ontwikkeling van ons DNA. Overigens is dat een reden om geen genetisch gemanipuleerd voedsel te willen eten; je weet immers niet wat het effect is op een volgende generatie.

Romige melk was gezond

Melk wordt steeds ongezonder. Vroeger zat er veel room in melk. Room is het meest gezonde deel. Tegenwoordig denken we echter dat je van room dik wordt. Dat is een misvatting aangezien vetten erg makkelijk verteerd worden. Het zijn juist de moeilijk verteerbare suikers en witmeelproducten waarvan je dik wordt. In ieder geval heeft het afromen van melk geleid tot het minder gezond worden van melk. Daarnaast krijgen koeien steeds minder vaak gras te eten. Vroeger was melk van vers lentegras het meest gezond omdat in deze grassoort meer voedingsstoffen zitten.

Soja en mais ipv gras

Tegenwoordig krijgen koeien naast melk genetisch gemanipuleerde soja en mais te eten. Hun magen zijn daar helemaal niet op ingesteld. Hierdoor wordt de kwaliteit van de melk slechter. Bovendien spuiten boeren bij de minste of geringste aanleiding de koe vol antibiotica. In de melk zitten de resten van antibiotica. Dat is ongezond op zich, maar het is ook niet slim aangezien na een tijdje lang continue antibiotica tot je nemen de bacteriën resistent worden voor deze ziekte. Het kan daardoor zijn dat de antibiotica niet meer aanslaat.

De meest gezonde melksoort is rauwe melk die je direct van de boer haalt.

Kaas

Jonge kaas is een concentratie van melk en bevat eveneens casomorfinen. Heb je je wel eens afgevraagd waarom je na een paar weken verblijf in het buitenland je een sterke hang naar kaas hebt? Dat komt door deze morfineachtige stof. Kaas eten is aldus verslavend!

Eieren

Eieren zijn in principe zeer goed voor de gezondheid. Het is echter zo dat de kippen tegenwoordig allerlei minderwaardig en genetisch gemanipuleerd voer krijgen. Hierdoor bevatten kippeneieren te veel slechte stoffen. Er kunnen zelfs residuen van medicijnen in kippeneieren zitten.
De geneeskracht van eieren

De geneeskracht van eieren

Eieren zijn goed voor je cholesterolgehalte. Eieren zijn onmisbaar in het dagelijkse menu. Je kunt ze op ontelbaar veel manieren in de keuken gebruiken. Het eitje is zeer gezond. Vroeger dacht men dat…
mijn kijk op

De geneeskracht van Hollandse kaas

Kaas is een zuivelproduct met geneeskracht! Je zult misschien er nooit bij stil hebben gestaan dat de overlekkere plak kaas op brood helende eigenschappen heeft. Kaas wordt uiteraard gemaakt van melk…
Gepubliceerd door Tom008 op 22-05-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties