Tom008 » Specials » Zwangerschap

Zwanger en gezondheid

Zwanger en gezondheid Wist je dat venkel en rooibos medicinale kwaliteiten hebben voor moeders en baby's? Zwanger zijn is een zeer bijzondere periode in je leven. Het is belangrijk om deze periode zorgeloos en vol plezier te doorleven. Toch kan het zijn dat er een complicatie bij de zwangerschap om de hoek komt kijken. Sommige complicaties kun je voorkomen en andere verhelpen met natuurlijke middelen.

Blijheid

De periode van zwangerschap en prille moederschap is een blije en aangename periode. Ook is het een periode waarin veel kennis wordt opgedaan over de nieuwe aspecten die in je leven worden opgenomen. Je leest veel over zwangerschap, je luistert naar verhalen van andere moeders en je kijkt er wellicht filmpjes over. Dat kan belangrijk zijn want er zitten altijd wel zaken bij die op jou van toepassing zijn. Bijvoorbeeld: iets heel simpels als een babykamer schilderen kan mogelijk ziekmakend zijn voor moeder en kind. Door je te informeren vergroot je de kans op permanente blijheid in moederschap.

Pas op met vergif zoals medicijnen!

Velen denken dat medicijnen onschuldig zijn en dat we er alleen maar beter van worden. Dat is een levensgevaarlijk misverstand. Paracetamol, Otrivin, twee simpele medicijnen waarvoor je geen recept nodig hebt, kunnen gevaarlijk zijn voor een zwangere vrouw. Vrouwen die zwanger zijn kunnen niet zomaar medicijnen innemen. Dat komt omdat medicijnen gifstoffen zijn. Een zwangere vrouw die medicijnen inneemt laat haar baby ook van deze medicijnen meegenieten. Baby's kunnen niet goed tegen deze gifstoffen. Volwassenen kunnen er eigenlijk ook niet goed tegen maar zij staan al hun hele leven bloot aan gifstoffen. Het lichaam is gewend deze te verwerken door ze af te voeren zonder dat ze te veel schade aanrichten. Baby's kunnen overlijden aan stoffen die voor volwassenen ongevaarlijk zijn.

Positieve effecten van de juiste kruiden

Omgekeerd werkt het uit ook. Als de moeder medicinale kruiden inneemt, hebben deze eveneens een medicinale werking op de baby. Op deze manier kun je aandoeningen zoals maagkrampjes oplossen met venkelthee. Ook kan het kind rustiger worden als jij voeding eet die rustgevende stoffen bevat. Omdat je als zwangere vrouw niet zomaar alle medicijnen mag innemen is het handig om te weten welke kruiden er speciaal goed zijn voor zwangere vrouwen. Wist je dat als de moeder een geneeskrachtig kruid inneemt, dit ook positieve werking heeft voor de baby? Vandaar dat sommige theesoorten, zoals rooibos, positieve effecten hebben voor zowel zwangere vrouwen als baby's.
Kruiden en voedsel voor zwangere vrouwen

Kruiden en voedsel voor zwangere vrouwen

Er zijn kruiden en voedselsoorten die extra gezond zijn voor moeders en baby's. Als je in verwachting bent kan het verstandig zijn om enkele kruiden en groenten iets vaker in te nemen. Ook als je bors…
Zwangerschapsmisselijkheid door watertekort

Zwangerschapsmisselijkheid door watertekort

Zwangere vrouwen zijn regelmatig misselijk, vooral tijdens de eerste maanden van de zwangerschap. Dat wordt als onontkoombaar geaccepteerd, wat echter een misvatting is. Je kunt zwangerschapsmisselijk…
Gepubliceerd door Tom008 op 15-03-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.