Artikelen 591 - 600 van 833 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
Oorspronkelijk groeit tuinkers in het wild in het Middellandse Zeegebied met name en Noord-Afrika en het Midden-Oosten oftewel: West-Azië. Tegenwoordig komt deze culinaire geneesplant verwilderd in he…
Gezonde voeding, 07-07-2014
Uien behoren in het dagelijkse menu. Ze zijn niet alleen een goed smaakgever aan allerlei gerechten maar ook erg gezond. Vele maaltijden die in de koekenpan worden bereid beginnen met het fruiten van…
Gezonde voeding, 11-07-2012
Valeriaan heeft voor der mens diverse goede eigenschappen; zo hielp het bij de koorts en de pest. De duivel maakte zich daar erg boos over. Hij scheurde een valeriaanplant uit de aarde en beet uit woe…
Natuurgeneeswijze, 01-04-2013
Zalf en massageolie op basis van valkruid horen zowel thuis in de dokterstas van een professionele sportploeg als in de sporttas van een amateursporter. Valkruid heet zo omdat hij de pijnlijke gevolge…
Alternatief, 05-01-2013
Valse salie kan 30 tot 60 centimeter hoog worden. Valse salie komt voor in Marokko, Noord-Portugal, Noord-Spanje, in heel Frankrijk, Noord-Italië, België, Luxemburg, Nederland, Groot Brittannië, Duits…
Natuurgeneeswijze, 16-12-2013
Er bestaan twee soorten vanille, uit Mexico en uit Tahiti. De vanille uit Mexico is de hele wereld over gegaan maar de vanillebomen op Tahiti en enkele andere eilanden van Frans Polynesië groeien alle…
Gezonde voeding, 05-02-2014
Veenbessen zijn in Nederland beter bekend onder de naam cranberries. De veenbes groeit met name op Terschelling waar ooit een vat veenbessen wat overkwam uit de V.S, is aangespoeld. Deze is in de duin…
Gezonde voeding, 01-04-2013
Deze eenjarige kruidachtige plant wordt 30 tot 90 centimeter hoog en kent paars tot donkerrode stengels met gele bloemhartjes zonder bloemblaadjes. Veerdelig tandzaad bloeit in juli, augustus en septe…
Natuurgeneeswijze, 19-09-2014
Veldzuring is een wilde groente en geneesplant. In onze haastige moderne maatschappij zijn de meeste mensen vergeten dat groenten van oorsprong gewoon in het veld geplukt worden. Om niet te ver te hoe…
Gezonde voeding, 16-12-2013
Venkel is een heerlijke groente die smaakt naar anijs. De venkel is een witte groente met groene uitlopers die je ook kunt eten. De onderkant van de venkel wordt een venkelknol genoemd. Venkel wordt g…
Gezonde voeding, 03-10-2012