Artikelen 771 - 780 van 833 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
Passievrucht is een heerlijke, zoete, tropische vrucht. Hij was al bekend bij de Azteken. In Nederland is het een relatief dure vrucht maar in de tropen kun je het geluk hebben dat je de klimplant in…
Gezonde voeding, 16-06-2012
Peterselie is lekker bij sla of in sauzen. Daarnaast is het supergezond! Het zit vol met ijzer; meer dan spinazie. Peterselie wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt; pas sinds enkele honder…
Gezonde voeding, 21-08-2011
Sommige mensen kiezen ervoor om natuurlijke producten als antibiotica te gebruiken. Hiervoor worden verschillende planten en kruiden gebruikt. Ook bijvoorbeeld ui, knoflook en honing zijn bekende midd…
Natuurgeneeswijze, 27-08-2011
Pomelo´s kunnen voor verwarring zorgen voor vertalers omdat pomelo in het Engels staat voor grapefruit en in het Spaans en Frans wordt gebruikt voor pompelmoes. In Duitsland en Nederland is de pomelo…
Gezonde voeding, 10-11-2012
Managers zijn altijd op zoek naar manieren om hun personeel nog harder te laten werken. De power nap is een middel om meer energie te krijgen. Het lijkt tegenstrijdig om te slapen op je werk om harder…
Diversen, 11-09-2011
Sommige mensen hebben een slaapprobleem. Ze kunnen of niet in slaap komen of ze worden wakker ´s nachts en kunnen vervolgens niet doorslapen. Het kan lastig zijn om zelf te analyseren wat de oorzaak i…
Natuurgeneeswijze, 11-04-2015
Resveratrol is een fytonutriënt dat in diverse fruitsoorten voorkomt. Het wordt ook als supplement verkocht. Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd die hebben aangetoond dat resveratr…
Gezonde voeding, 11-06-2012
Is het verstandig veel rijstmelk te drinken? Er zijn verhalen over baby´s met ernstige ziekten door het drinken van rijstmelk. Het product lag al in de winkels voordat de veiligheid goed was getest. U…
Gezonde voeding, 25-10-2014
Robertskruid wordt door velen als onkruid gezien maart het is een geneeskrachtig kruid. In de 17e eeuw beval Aartsbischop Robert van Salzburg mensen aan dit kruid te gebruiken. Sindsdien heet het robe…
Natuurgeneeswijze, 01-08-2012
Roomse kervel is een vaste, overblijvende plant. Zijn bladeren kunnen het hele jaar door gegeten worden en smaken licht naar anijs. Roomse kervel past prima in een groentegerecht. Oorspronkelijk komt…
Gezonde voeding, 10-05-2013