Artikelen 791 - 800 van 833 in de rubriek Mens en GezondheidMens en Gezondheid
Suikerwortel behoort tot de vergeten groenten. Tot de 18e eeuw werd hij regelmatig gegeten; het was ooit een populaire groente die tevens diende als zoetmaker in bakproducten zoals koeken en taarten.…
Gezonde voeding, 18-05-2013
Als we gaatjes hebben gaan we naar een tandarts die het gaatje uitboort en opvult. Dat is een reparatie die in veel gevallen overbodig is als we bereid zijn het op de natuurlijke manier op te lossen.…
Ziekten, 20-07-2013
De Maya's maken traditioneel gebruik van een sauna die zorgt dat lichaam en geest gereinigd worden. De traditie om deze sauna te nemen vindt vandaag de dag nog steeds plaats. In Yucatan, Mexico worden…
Spiritueel, 11-05-2015
Tijm is een heerlijk geurend kruid met grote geneeskracht. Het wordt tegenwoordig als keukenkruid gebruikt maar zijn helende werking kan niet ontkend worden. Tijm is een wijdverspreide plant. Hij komt…
Gezonde voeding, 08-07-2012
Het belangrijkste onderscheid in traditionele kruidengeneeskunde in Polynesië, Europa en China is dat men in Polynesië de nadruk legt op de geneesmethoden. Men is niet erg geïnteresseerd in de preciez…
Alternatief, 30-04-2015
Proteïnen zijn voor het eerst beschreven door een Nederlandse chemicus, Gerardus Johannes Mulder die werkzaam was bij de universiteit van Utrecht. Hij gebruikte in het midden van de 19e eeuw voor het…
Gezonde voeding, 21-12-2012
Veldzuring is een wilde groente die overal in Nederland voorkomt. De groente wordt gebruikt voor onder andere stamppot, maar mag niet te vaak worden gegeten. Een ons veldzuring bevat 90% van de aanbev…
Natuurgeneeswijze, 21-05-2013
Knolkervel is een vergeten groente. Vroeger aten Europeanen veel knolkervel maar heden ten dage niet meer. Knolkervel lijkt kwa bladgroei op echte kervel maar is er niet mee verwant. Knolkervel heeft…
Gezonde voeding, 20-05-2013
Verkoudheid kun je voorkomen door gezond te eten. Elke dag vier stuks fruit en 400 gram groente verlaagt de kans op verkoudheid. Een ui snijden verlaagt ook deze kans; de polyfenolen van de ui komen a…
Aandoeningen, 25-12-2013
De vijgenboom groeit ook in Nederland. Verse vijgen smaken heel anders dan de meestal gegeten gedroogde vijgen. Van vijgen wordt ook een jam gemaakt. Gedroogde vijgen zijn zoetig en kun je prima als g…
Gezonde voeding, 23-07-2012