Artikelen 11 - 20 van 72 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Amsterdam kent eethuizen en restaurants uit talloze culturen. Indiaas eten kan bij restaurant Balraj op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Het ligt op 10 minuten lopen van centraal station. Balraj bestaa…
Horeca, 29-06-2010
Honingbier is niet nieuw; het is duizenden jaren oud. Vroeger bestond er nog geen suiker en was honing de enige manier om het bier zoeter te maken en het gistingsproces in gang tet zetten. Tegenwoordi…
Bier en wijn, 19-09-2008
Hollanders nemen doorgaans brood mee naar werk of school. Dat is saai eten. Echt lekker is het niet, alleen voedzaam, zeggen ze... In Japan is het onder ouders een sport geworden om een zo lekker en g…
Bereiding, 18-01-2011
Sommige bloemen kun je eten! Ze smaken vaak zoet. Natuurlijk kennen we allemaal de kappertjes; ingemaakte bloemknopjes. Het is ook vrij algemeen bekend dat de bloem van de Oost-indische Kers eetbaar i…
Diversen, 22-06-2010
Boerenkool is een lekkere groente. In Nederland maken we er vooral stamppot van. Momenteel is boerenkool erg gewild in hippe restaurants in New York omdat koks het als een multifunctionele groente zie…
Recepten, 22-11-2011
Onder indo´s is deze vrucht beter bekend als labu siam. Indo´s zijn Nederlanders die door omstandigheden uit Indonesië naar Nederland zijn gevlucht. Labu is in heel Indonesië op elke markt te vinden.…
Producten, 29-05-2012
Nespresso apparaten zijn speciaal voor koffie gemaakt. Je kunt er zelfs heerlijke thee uit drinken. Je moet dan eerst coffeeducks kopen. Dat zijn cupjes die je kunt hervullen, tot wel 1000 keer toe. D…
Producten, 24-07-2011
Kauwen op een noot en het dan weer uitspugen lijkt een zinloze aangelegenheid. De noot heeft licht geestoppeppende eigenschappen. In Nieuw-Guinea is het een dagelijks gewoonte van veel papua's om van…
Producten, 28-06-2010
Havermout is gewassen, gepelde, verhitte, geplette, verknipte en gerolde haver. Havermout is een lekkere graansoort. Havermout komt oorspronkelijk uit China en wordt sinds duizenden jaren verbouwd in…
Diversen, 06-11-2012
Aan de geschiedenis van een geneeskruid of voedingsstof kun je een groot deel van de wereldgeschiedenis aflezen. Het is leuk om de geschiedenis door de ogen van een gemberplant te zien. Gember groeit…
Diversen, 11-04-2013